2017 YILININ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
2017-02-07

2017 Yılının Şubat ayı Meclis Toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın Başkanlığında 14 Gündem Maddesi ile toplandı. Toplantıda birbirinden önemli kararlara imza atılırken, Ocak 2017 ayına ait meclis toplantısında alınan kararların özetleri onaylandı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı konuşmada "2017 yılı Şubat ayı meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu mecliste alacağımız kararlar yaşadığımız İznik'e hayırlı uğurlu olur. Değerli meclis üyelerimiz İznik gündeminde bulunan bazı soruları cevaplandıralım. Ev yangınları ve sazlık yangınları ile İtfaiye Müdürlüğünden gerekli bilgileri aldık. Sazlık yangını ile araştırmaların devam ettiğini ve İznik'te 14 yangın vanası bulunduğu ve hepsinin çalıştığı bilgisi verildi. Sokak hayvanları üzerinden İznik'i kirletmek isteyenler bulunmaktadır. Ayrıca sokak hayvanları hususunda yasa gereği bir veteriner alımı gerçekleştirdik. Yaşanan olaylar hakkında gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. İlçemizde yaptığımız tüm eserlere her birinizin katkısı büyüktür.  Ankara görüşmelerimizde Kültür Merkezi Projesine destek geldi. İnşallah İznik Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi, Huzurevi Projeleri Mayıs ayı sonunda tamamlanacak. İznik Sahil Proje çalışmalarımız devam ediyor. Kumsallarımız ve yeşil alanlarımız artıyor. Bu yaptığımız büyük eserlere tüm Meclis üyelerimizin katkısı vardır. Gelecekte hep birlikte bu eserler ile onur duyacağız. Evet Söz verdiğimiz gibi sizlerle birlikte İznik'i imar ediyoruz" dedi.

Karar özetlerinin onaylanmasının ardından Çakırca, Aydınlar, Müşküle, Gürmüzlü mahallelerinde 3402 sayılı yasanın 22-a maddesi uyarınca yapılacak olan yenileme kadastro çalışmalarında ve muhtelif Kadastro  işlerinde  kadastro ekipleri ile görev yapmak üzere  1 adet bilirkişinin seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerin bazıları komisyonlara havale edilerek oybirliği ile kabul edildi. Mart  2017 ayı toplantısının 7 Mart Saat: 15.00'te yapılması oybirliği ile kabul edildi