PİRİŞTİNE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İZNİK'TE
2017-02-17

Kosova'nın en büyük kamu üniversitelerinden olan Priştine Üniversitesi İnşaat, Mimar, Makine ve Elektrik Mühendisliği Öğrencileri İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUMİAD'ın organizasyonu ile gerçekleştirilen Ortak Kültürler, Ortak Fikirler Projesi kapsamında yürütülen çalışma için İznik'e geldiler. BUMİAD yönetim kurulu üyelerinden Gökçe Möröy ve Ferdi Tercanlıoğlu ile birlikte tarihi yerleri gezen Üniversite öğrencileri böylesine güzel bir tarihi şehirde olmak bizleri mutlu ediyor diyerek hayran kaldıklarını belirttiler.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "" Evet sevgili arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Size İznik ile ilgili kısa bir bilgi sunmak istiyorum. İznik çok eski ve tarihi bir şehir. Takriben 6 bin yıllık geçmişi olan  ayrıca 4 bin yıllı okunabilen bir ilçedir. Sırası ile Bitinya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı' ya başkentlik yapmış bir şehirdir. Böylesine anlamlı bir ilçede sizleri misafir etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Değerli arkadaşlar böylesine değerli bir şehre katkı koyacağından hiçbir şüphemiz yoktur. İznik'e koyacağınız katkı ve kazandıracağınız değerden dolayı ben hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Sargın'a BUMİAD üyeleri plaket sunarken, başkan sargın ise Priştine Üniversitesi asistanları Anıta Gıukaj ve Egzon Bayraktarı'na çini vazo hediye etti.