İZNİK FETİH ŞÖLENİNE HAZIR
2017-03-01

Bu yıl 3.sü kutlanacak olan İznik’in Fethinin 686. Yıldönümü etkinlikleri için hazırlıklarda sona gelindi. Şölen 2 Mart 2017 günü Saat 14.00’da Yenişehir Kapı Tarihi Surlarından başlayacak.

İznik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı organizasyonu bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İznik Fetih Şöleni için tüm birimler çalışmalarını aralıksız Sürdürüyor. Ayrıca Atatürk Caddesi ve Kılıçaslan Caddesi üzeri bayraklar ile donatılıyor.

İznik Yenişehir Kapı'dan fetih salasının verilmesinin ardında atlı birlikler eşliğinde şehre giriş yapılacak. İznik Belediye Binası önüne kadar İznik mehteranı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

İznik Belediyesi önü Milli İrade Meydanı’nda devam edecek olan programda fetih konuşması, mehter takımı konseri, folklor gösterileri, geleneksel okçuluk gösterisi ve ikramlar olacak. Aynı gün akşamı saat 19:00’da başlayacak programda ise ünlü sanatçı Uğur Işılak sahne alacak.

Fetih Şöleni ile ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bu yıl 3.sünü gerçekleştireceğimiz İznik’in Fethinin 686. Yıldönümü etkinlikleri ile o ruhu tekrar yaşayacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski bakanımız sayın Efkan Ala, Milletvekillerimiz ve Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncuları katılımı ile gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya ve fetih ruhunu yaşamaya davet ediyoruz” dedi.