IŞIKLI YOLUN HÜZÜNLÜ YOLCUSU İZNİK'TE ANILDI
2017-03-13

İstiklal Marşı’nın 96. kabul yıldönümü anısına milli şair Mehmet Akif Ersoy’u ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu Mehmed Akif’ adlı özel program İznik 1. Murat Hamamı Kültür Merkezinde yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nı kaleme alan milli şair Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşı’nın 96. kabul yıldönümünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sunularak bir anlatı ile anıldı.

Mithat Cemal Kuntay’ın ‘Mehmed Akif; Hayatı- Seciyesi- Sanatı’ ve Hicran Göze’nin ‘Mehmed Akif; Hüzünlü Bir Yolculuk’ adlı kitaplarından yola çıkılarak hazırlanan ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif’ anlatısı, İznik 1. Murat Hamamı Kültür Merkezinde İznikli sanatseverlerle buluştu.

Programa İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Seyfettin Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Sivil Toplum Örgütleri ve sanatseverler katıldı.

Protokol üyeleri ve sanatsever vatandaşlar programdan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarını tek tek tebrik ederek teşekkür ettiler.