ORMAN HAFTASINDA FİDAN DAĞITILDI
2017-03-22

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla İznik'te vatandaşlara fidan dağıtımı etkinliği düzenlendi.

İznik Dörtyol Mevkiinde Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Orman İşletme Şefleri Hakan Dönmez , İlhan Yazgan ile İznikli vatandaşlar katıldı.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın etkinlikte vatandaşlara defne, fıstık çamı, kara servi ve çit bitkileri fidanları dağıttılar.Vatandaşlara gün boyunca 2000 adet fidan dağıtımı gerçekleşti.

BAŞKAN'DAN MİNİK AHRA'YA MİNİK FİDAN

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliğini ziyaret eden 3 yaşındaki minik Ahra'ya fidan hediye etti.

Etkinlikte konuşan Başkan Sargın ormanların insanlığa gıda, yakıt, barınak, temiz hava, ilaç, gelir kaynağı, istihdam, dinlenme, peyzaj gibi maddi manevi birçok ekonomik, ekolojik, sosyal ve kültürel fayda sunan doğal bir kaynak olduğunu kaydetti. Sargın, “Orman sevgisi, küçük yaşlarda başlar ve insan büyüdükçe artar. Sizlerin yaptığı çalışmalarla ormanlarımız artacak, topraklarımız erozyonla akıp gitmeyecektir.Bu vesileyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen İznik Orman İşletme Şefliği'ne teşekkür ediyorum" dedi.