İLK OTİZM DOSTU İLÇE PLAKETİ İZNİK’İN
2017-05-02

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a Otizmli gençler tarafından “Otizm Dostu İlçe” plaketi takdim edildi.

Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan Kılıç ile otizmli gençler İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a otizmli gençlere desteklerinden dolayı “Otizm Dostu İlçe” plaketini takdim ettiler.

İlk kez bir ilçeye “Otizm Dostu İlçe” plaketi verdiklerini dile getiren Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan Kılıç, Belediye Başkanı Osman Sargın’a otizmli gençlere ev sahipliği yaptıkları ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiler.

Başkan Sargın ise açıklamasında “Otizmli bireylerin eğitimleri ve sosyal yaşama adaptasyonlarını her zaman destekliyoruz. Bu alanda gençlerimize her türlü desteği sunmayı kendimize bir borç biliyoruz. Onların sosyal yaşamlarını kolaylaştırmaktan, hayata adaptasyonuna kadar birçok alanda destek veriyor ve vermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda son olarak Eko Turizm Tesislerimizde otizmli gençlerimizi ağırlayarak doğa ile iç içe aktivitelerde bulunmalarını sağladık” dedi.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler