KOSOVALI TARİH ÖĞRENCİLERİ SARGIN’I ZİYARET ETTİ
2017-05-04

Kosova Gilan ve Piriştine Üniversiteleri Tarih Bölümü öğrencileri tarih başkenti İznik’te Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ettiler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak kenti ziyaret eden 20 kişilik grup İznik’in tarihi ve kültürel yerlerini gezerek ilçeye hayran kaldıklarını belirttiler. Aralarında tarih bölümü ve yerel yönetimler bölümü öğrencilerinin de bulunduğu heyet ziyaret sonrasında İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ettiler.

Başkan Sargın Kosovalı öğrencilere İznik hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.Sargın konuşmasında “Tarihin her safhasında insanlık için önemli yere sahip olan İznik’e Medeniyetlerin Başkenti’ne öncelikle hepiniz hoş geldiniz.Sizlerinde alanları ile ilgili olan İznik özellikle tarih bölümü öğrencilerine önemli katkılar sağlayacaktır.Bizler iki kardeş ülke insanları olarak Kosova ve Balkanları her zaman kendimizden gördük, her zaman bizden bildik.Bursa Büyükşehir  Belediyemiz aracılığı ile Kosova olmak üzere bir çok Balkan ülkelerine de destekler devam ediyor.Kültürler arası etkileşim açısından Bursa’ya ve ilçemiz İznik’e yapmış olduğunuz bu ziyaretler gerçekten önemlidir.Ben bu yüzden sizleri tebrik ediyorum.Bizlere gerçekleştirmiş olduğunuz nazik ziyaretinizden ötürüde her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Sargın ziyaret sonrasında günün anısına çekilen fotoğrafları gruba hediye etti.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler