BAŞKONSOLOS ERKİN SOPOKOV 'DAN BAŞKAN SARGIN'A ZİYARET
2017-05-08

Kırgızistan Dostluk ve Kültür  Derneğinin düzenlediği Geleneksel Kırgız Şenliği için ilçemize gelen Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret etti.

Geleneksel Kırgız Şenliğine davet için ziyarette bulunan Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov " Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kırgız Şenliğine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu günde yapmış olduğumuz etkinliğe sizleri davet ediyorum. Kırgız ve Türk halkları kardeş halklardır.Dinimiz bir Dilimiz birdir. Onun için ebedi dostluklarımız devam edecektir" dedi.

Misafirlerini Belediye önünde karşılayan Belediye Başkanı Osman  Sargın ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Sargın konuşmasında "Öncelikle hoş geldiniz. Sizleri burada görmek ayrıca mutlu ediyor. Tarihe baktığımızda aynı Kaderi paylaşmışız. Sizleri ilçemizde misafir etmek bizim için onur. İlçemizde de bir kaç Kırgız ailesi bulunuyor. Biz onları seviyoruz , onlarda bizleri seviyor.Bizlerin köklerinde birliktelik var. Tarihte hep beraber olmuşuz. Bu dostluğumuz ebediyen İnşallah devam edecek. Sizlerin Kırgız şenliğine katılacağız "dedi.

Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov Belediye Başkanı Osman Sargın'a yöresel kıyafetleri olan Kırgız kalpağı ve kırbaç hediye ederken, başkan Sargın ise çini tabak hediye etti.