BAŞKAN SARGIN İDDİALARA BELGELERLE CEVAP VERDİ
2017-06-07

Haziran ayı Meclis toplantısında son dönemde gündemde olan İznik Gölü balık ölümleri ile ilgili açıklama Başkan Sargın’dan geldi. Sargın, ulusal ve yerel basında çıkan İznik gölünün kirliliği ile ilgili haberlere İl Halk Sağlığı Müdürlüğü raporlarıyla cevap verdi.

Balık ölümlerinin gölde ki kirlilik ile ilgili olduğu iddialarını ortaya atanlara seslenen Başkan Sargın açıklamasında “Bizlerin resmi dilden birçok açıklamamıza rağmen, ısrarla İznik Gölü üzerinden ilçemizin turizmine, ekonomisine ve itibarına gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Birçok kez balık ölümlerinin gölde ki kirlilik ile ilgili olmadığını açıkladık. Son olarak Sağlık Bakanlığı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü analizlerine göre İznik Gölü’nün önce ki yıllara oranla %10 daha temiz olduğu raporlar ile tastiklendi. Balık ölümlerinin sebeplerine gelecek olursak, gerek İlçe Tarım Müdürlüğümüzden ve gerek yetkili kişilerin incelemelerinden aldığımız bilgiler ile bu ölümlerin büyük bir bölümü kaçak avlanma. Bizim İsrail sazanı dediğimiz balık var. Ramazan ayında da tüketimi yok denecek kadar az. Balıkçılar bunu yakalıyor. Yakaladıktan sonra içerideki ak ve sarıbalıkları bir şekilde pazarlıyor. Balıkçı bu sürede kaçak avladığı İsrail balığını kafese koyuyor satamadığı zamanda göle döküyor. Bazı ihbarlara göre dinamit iddiaları var.Diğer olasılıklar balığa musallat olan zararlı bir böcek olabilir. Ardından balıkların göl içinde konakladığı otlar var bu otlarında zehirli olmuş olabileceği varsayılıyor. Balıklar ve otlar İzmir-Bornova da ki laboratuvara analiz için gönderildi” dedi.

2017 Yılının Haziran ayı Meclis Toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın Başkanlığında 7 Gündem Maddesi ile İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantı da Mayıs 2017 ayına ait meclis toplantısında alınan kararların özetlerinin oylanması ile başladı. Toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Son olarak bir sonraki meclis toplantısının 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 15.00’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler