İZNİK’TE DÜNYA MİRASI BİSİKLET ŞENLİĞİ
2017-07-29

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçede düzenlenen Dünya Mirası Bisiklet Şenliği’nin startını verdik. Katılımcılar gün boyunca İznik’in dünya mirası adayı tarihi eserlerini bisikletle ziyaret edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İznik Belediye Başkanlığı koordinasyonuyla düzenlenen Dünya Mirası İznik Bisiklet Şenliğine onlarca ziyaretçi katıldı.29-30 Temmuz tarihlerinde İznik’in Dünya Mirası adayı eserlerinde ve İznik Gölü gezisi ile gerçekleşecek olan şenliğin startını İznik Belediye Başkanı Osman Sargın verirken şenlik Ertan Ayçetin koordinatörlüğünde gerçekliyor.

29 Temmuz sabahı İznik’e hareket eden heyeti İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde karşılayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar katılımcılara tek tek hoş geldiniz dediler. Buradan verilen startın ardından heyet İznik 1.Murat Hamamında bir araya geldi. Burada ki ziyaretlerinde 15 Temmuz Fotoğraf  Sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Gün boyunca İznik’in dünya mirası adayı eserleri olan Lefke Kapı, Yeşil Cami, Çini Fırınları, 1.Murat Hamamı, Ayasofya Orhan Cami, Süleyman Paşa Medresesi, Roma Tiyatrosu, Bazilika ve Çini Vakfı ziyaret edilerek bu yerler hakkında bilgi aldılar.

Etkinliği ikinci günü olan 30 Temmuz Pazar günü ise Dikilitaş, Abdulvahap Tepesi ziyaret edilecek. Ardından İznik Gölü’nü tekne turu ile ziyaret edecek olan katılımcılar tekne ile Orhangazi’ye giderek İznik’ten ayrılacaklar.

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde misafirlerini karşılayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Öncelikle Dünya Mirası adayı ilçemize hoş geldiniz.İlçemiz her geçen gün bir çok tur guruplarına ev sahipliği yapıyor.Bu tur guruplarının içerisinde bisiklet gurupları da önemli yere sahip.İznik coğrafi yapısı itibariyle tüm eserleri rahatça bisikletlerle gezilebilecek konumda.Bu kapsamda bizlerde ülkemizden ve dünyadan bir çok bisiklet guruplarını bu vesile ile ilçemizin dünya mirası tarihi eserlerini, doğal güzelliklerini ve eşsiz gölünü görmek için ilçemize davet ediyoruz” dedi.

Baba Kız Bisiklet Şenliğinde

4 yaşından beri babası Kenan Ballıoğlu ile birlikte bir çok bisiklet turuna katılan Nisa Zeynep Ballıoğlu İznik Dünya Mirası Bisiklet Şenliğine de katılarak dikkatleri üzerine çekti.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler