ELA İÇİN UMUT OL İZNİK
2017-08-04

Lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın için Türkiye genelinde başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyası İznik’te de İznik Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı ortaklığında gerçekleşiyor. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın 7-8-9-10 Ağustos 2017 tarihlerinde İznik Dörtyol Mevkiinde saat 13.00- 19.00 arasında gerçekleşecek kampanyaya herkesi umut olmak için davet etti.

İstanbul’da yaşayan Taşkın ailesinin 6 yaşındaki kızları Ela Taşkın için yaklaşık 1 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Ela Taşkın'ın yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Orhangazi'de yaşayan Ela Taşkın'ın yakınları, Türkiye genelinde kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Bu kapsamda kolları sıvayan İznik Belediye Başkanlığı ve Kızılay İznik Şubesi de yapılan çalışmaların ardından bir kampanya düzenlemeye karar verdi. Bu kapsamda İznik Dörtyol Mevkiinde 7-8-9-10 Ağustos 2017 tarihlerinde saat 13.00- 19.00 arasında kampanya gerçekleşecek

BELEDİYE BAŞKANI DA DESTEK VERDİ

Kampanyaya destek veren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da tüm vatandaşları Minik Ela’ya destek olmaya davet etti. İznik Kızılay Şubesi Başkanı Mustafa Aydın ile Ela Taşkın’ın yakınları Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek başlatmış oldukları kampanyadan dolayı kendilerine teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Osman Sargın buradaki konuşmasında “Öncelikle minik yavrumuza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülke genelinde düzenlenen kampanyalara katılarak destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kapsamda ilçemizde Ela kızımız ve Ela kızımız gibi olan hastalar için düzenleyeceğimiz kampanyaya herkesi davet ediyor, Ela İçin Umut Ol İznik” diyorum.

Kaynak: Basın Yayın Halkla İlişkiler