İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI
2017-09-01

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kurban Bayramının Cuma gününe gelmesi dolayısı ile iki bayramı bir arada kutluyoruz diyerek, " Kurban fakir fukarayla aşımızı bölüşmektir. Kurban hakka ve hakikate yaklaşmaktır. Allah Birlik ve Beraberliğimizi bozmasın. Bayramlar Küskünlerin barıştığı gündür" dedi.

İlçemizde Resmi Kurban Bayramı Bayramlaşma programı Bayramın birinci günü İznik Belediyesi Belediye Çay Bahçesinde Protokol üyeleri ve ilçe halkının katılımıyla saat 18.00’de yapıldı.

Kurban Bayramı Halk Bayramlaşmasına Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferhat Alanbay, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu, Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Tamer Hersek ve Teşkilatı, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer ve Teşkilatı, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Mestan, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri  ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

BAŞKAN SARGIN "ZALİMLER BİRGÜN KENDİ AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAK"

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın bayramlaşma töreninde ki konuşmasında “Sevgili dostlar kurban Allah’a adanmaktır. Kurban fedakârlık yapmaktır. Böylesine anlamlı bir günde ne mutlu bizlere ki bu güzel yurdumuzda bir bayramı daha idrak ediyoruz. Allah ülkemize zeval vermesin. Allah ülkemize göz diken düşmanlara fırsat vermesin. Bizler bir bayramı böylesine güzel bir ortamda idrak ederken diğer İslam ülkelerinde zulüm kol geziyor. Kan akıtılıyor, göz yaşları dinmiyor. Allah orada ki Müslüman kardeşlerimizin de yar ve yardımcısı olsun. Bu zulümleri işleyenler kendi akıttıkları kanda boğulsunlar diyorum. Çünkü bu zulüm göz ardı edilecek bir zulüm değil.

Sevgili dostlar Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlar kesildi dualar edildi. Vatandaşlarımızdan da bir ricamız olacak. Kesilen kurbanlardan meydana çıkacak atıkları güzel bir şekilde torbalayarak görevli arkadaşlara teslim edilmesini veya belediyemiz tarafından şehrin belirli noktalarında oluşturulan çukurlara atılmasını rica ediyoruz. Temiz çevreyi oluşturmak sadece belediyenin görevi değil. Her birimizin bu konuda çaba sarf etmesi lazım. Bir diğer konuda uzun süreli bir bayram tatili var. Bayram ve tatil süresince ilçemize yoğun ziyaretçi bekliyoruz. Siz değerli hemşerilerimizden ricamız evimizden yakın yerlere giderken hem mağdur olmamak hem de ilçemize gelen misafirlere birer ev sahipliği yapmak açısından araçlarınızı kullanmamanızı rica ediyoruz.

Cenab-ı Hak bizleri nice bayramlara hep birlikte erişmemizi nasip eylesin, her birinize aileniz ve dostlarınızla birlikte nice bayramlar diliyorum” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Osman Sargın, Protokol üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ile beraberce, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hastanede müşahede altında yatan  hastalar tek tek ziyaret edilerek acil şifalar dilenerek, Bayram kutlamasında bulundular.  İznik Devlet Hastanesi Müdür Vekili Melike Ayşegül Çolak  Protokol üyeleri ve ziyaretçileri kapıda karşılayarak hastane de yatan hastalar hakkında bilgi verdi.