İZNİK’TE İLK AŞURE TÜGVA’DAN
2017-10-04

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik İlçe Temsilciği tarafından düzenlenen Aşure etkinliğine katılarak vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem ayı dolayısıyla birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik İlçe Temsilciği tarafından İznik Milli İrade Meydanı’nda aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Herksek ve yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Serkan Acar ile çok sayıda İznikli vatandaş katıldı.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Sargın " Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Aşure hepimizin ortak değeridir. Bu güzel günlerde vatandaşlarımıza aşure ikram eden tüm Sivil Toplum Örgütleri ve Dernekleri canı gönülden tebrik ediyorum. Bizlere bu ayın güzelliklerini bir arada yaşatanlara ve bu aşure lezzetini tattıranlara teşekkür ediyorum. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturmasını diliyorum" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik İlçe Temsilcisi Yakup Yakut ise açıklamasında “Etkinliğe destek veren Bursa Büyükşehir Belediyemize, İznik Belediyemize, katılan çok değerli büyüklerimize ve İznikli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin” dedi.