İZNİK BELEDİYESİ’NDEN AŞURE İKRAMI
2017-10-06

İznik Belediyesi tarafından bir çok nokta da Cuma namazı çıkışında aşure dağıtımı yapıldı. Belediye Başkanı Osman Sargın ise Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayı dolayısıyla birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla İznik Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanı ve birçok nokta da aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Salih Güven, Emniyet Müdürü Bedri Yaman çok sayıda İznikli vatandaş katıldı.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Sargın " Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Aşure hepimizin ortak değeridir. Bu güzel günlerde vatandaşlarımıza aşure ikram eden tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Bizlere bu ayın güzelliklerini bir arada yaşatanlara ve bu aşure lezzetini tattıranlara teşekkür ediyorum. Burada aşure ikramının yanında hemşerilerimizle sevgiyi, muhabbeti ve kardeşliği paylaştık. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturmasını diliyorum" dedi.