BAŞKAN SARGIN YENİ SEZON HAKKINDA BİLGİ ALDI
2017-10-22

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Necmettin Çömez, Ak Parti İznik İlçe Koordinatörü ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Recep Hakan Ziya, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve beraberindeki heyet, Marmarabirlik yönetim kurulu Başkanı Hidamet Asa ile bir araya gelerek bu seneki zeytin alımları ve 2017-2018 yılı zeytin fiyatları hakkında bilgi aldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklamada"Çarşamba günü zeytin alımlarına başlayacak olan Mamarabirlik’i ziyaret ettik. Marmarabirlik yöneticilerimiz bu sene ki zeytin fiyatlarını  iyi değerlendirmiş ve çiftçilerimize güzel fiyatlar sunmuş.Dünya geneline yapmış oldukları ihracatlar ile ülkemizin Zeytin sektöründe bir numarası olan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanımız Hidamet Asa veyönetimini kutluyorum.Bu alım sezonun da da kendilerine Allah kolaylıklar versin diyorum. Üreticimize hayırlı uğurlu olsun, bol ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi .

Marmarabirlik, 2017-2018 ürün alım kampanyasına sayılı günler kala ortaklardan gelen yoğun talep üzerine fiyatları erken açıkladı. Alım kampanyasında tavan fiyat 180 tane için 9,80 TL, taban fiyat ise 410 tane için 4 TL olarak belirlenirken, yağlık zeytin fiyatı ise 3 TL olarak açıklandı. 20 Ekim'de sona ermesi planlanan rekolte beyan dönemi 5 gün daha uzatılırken, ürün alımlarına da kooperatiflerin yetki ve sorumluluğunda 25 Ekim'den itibaren başlanacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2017-2018 ürün alım kampanyası kapsamında rekolte beyan alımlarına 20 Eylül'de başladıklarını belirterek, bugüne kadar 8 kooperatif bölgesindeki 21 bin ortaktan 48 bin ton rekolte beyanı alındığını bildirdi. Asa, bu rakamın ortakların yüzde 71'ine tekabül ettiğini vurgulayarak, bazı bölgelerde yağmurların geç yağması ve dolu hasarı nedeniyle rekolte tespitinde aksaklıklar olduğunu kaydetti.