BAŞKAN SARGIN GENÇLERİ ASKERE UĞURLADI
2017-10-23

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçeye bağlı Ömerli Mahallesi’nde düzenlenen asker uğurlama etkinliğine katılarak vatani görevi yapmaya hazırlanan gençler ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Osman Sargın’ı burada Ömerli Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir karşıladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın etkinlikte yaptığı konuşmada "Öncelikle şimdiden askere gidecek tüm gençlerimize hayırlı teskereler diliyorum. Cenab-ı Hak kazasız belasız askerlik görevinizi yapıp tekrar ana kucağına gelmenizi nasip etsin. Sevgili anneler, sevgili ablalarımız ne kadar övünseniz azdır. Bu gün vatanı emanet ettiğimiz gençleri askere uğurluyoruz. Bizim kültürümüzde, bizim inancımızda evlatlarımız vatana kurban olsun diye askere göndeririler, hatta onlara da kınalar yakarız. Onlar da bu anlayış içerisinde vatanın birliğini ve beraberliğini muhafaza etmek için ellerinden gelen gayreti gösterirler. Çünkü bilirler ki vatan kutsaldır, vatan namustur, vatan şereftir. Böylesine şerefli bir göreve aday oldunuz sevgili gençler. Allah sizlere hayırlı ve uzun ömürler versin. Cenab-ı Hak tüm sevdiklerinize kavuşmayı nasip etsin. Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Şimdiden size hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

Başkan Sargın askere gidecek gençlere hediye takdim ederek, Ömerli Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldik.