YENİ ÜNİVERSİTE İÇİN 3 İLÇE BİR ARAYA GELDİ
2017-10-25

Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesinin Bağımsız bir Üniversite kazandırmak için Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile İznik, Orhangazi, Gemlik Kaymakamları ve Belediye Başkanları bir toplantı gerçekleştirdi.

Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesinin Bağımsız bir Üniversiteye kavuşması için girişimler yeniden başladı. Daha önce Uludağ Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulçay’ın gündeme getirdiği ve böyle bir çalışmaya destek verebileceklerini açıklamasından sonra yapılan girişimlerin ardından geçtiğimiz gün Orhangazi’de Bölgeye Bağımsız bir üniversite kazandırılması için 3 ilçenin Belediye Başkanları ve Kaymakamları Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi’de yaptıkları toplantıda bölgeye kazandırmak istedikleri yeni üniversite ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yaptılar. 3 ilçenin Kaymakam ve Belediye başkanları önümüzdeki hafta Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yusuf  Ulcay ile bir araya gelip süreci başlatacaklar.

Bölgeye bağımsız bir üniversite kurulması için daha sonraki süreçte de Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile ilgili çalışmaları başlatacak. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi, Gemlik ve İznik’in bağımsız bir üniversiteye kavuşması için çalışacaklarını belirterek, bu bölge tüm değerleri ve coğrafi konumu ile son derece önemli bir bölge. Otoyol ile İstanbul, Yalova, Kocaeli Sakarya, Bursa, Balıkesir bağlantıları neredeyse 1 saate kadar düşen Orhangazi, Gemlik ve İznik bölgesine bağımsız bir üniversite yakışır. Bu konuda 3 ilçemizin Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı önümüzdeki süreçte daha da şekillendirip yolumuza devam edeceğiz dedi.