KENT KONSEYİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
2014-05-25

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın öncülüğünde “İznik Kent Konseyi’nin” kurulması için ilk adım atıldı. Grand Belekoma Otel’de gerçekleştirilen ilk toplantıya İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu,Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut HERSEK, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve Basın Mensupları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Sargın, kent konseyi kuruluşu için çalışma başlattıklarını ilan ederek Havva Candar’ın kuruluş çalışmalarını Genel Sekreter olarak yürüteceğini bildirirken; “İznik’i İznikliler ile birlikte yöneteceğimize söz verdik. Bunun için Kent Konseyini kuracağız. Katılımcı belediyeciliği oluşturacağız. Sivil Toplum kuruluşlarımızdan, muhtarlarımızdan destek alacağız. Ortak akılı hareket ettirecek, uyuyan İznik’i uyandıracağız.” Dedi.

Toplantıda Kent Konseylerinin önemine vurgu yapan Kaymakam Karameşe; “İznik’in sorunlarının çözümünde oluşturulacak Kent Konseyine büyük iş düşüyor. Sorunların tespiti, çözüm önerileri havuzda toplanacak ve karşı harekete geçilecek. Görev alacak arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum.” Dedi.

Ayrıca toplantıya onur konuğu olarak İznikli Sinema Sanatçısı Halil Ergün de katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında İznik’in güzelliklerine değinen Ergün; “İznik’te ve İznikli hemşehrilerimin karşısında daha önce hiç konuşmamıştım desem yeri var. İznik’i ve İznikli olmanın duygularını anlatırsam çok uzun olacak. Böyle bir birlikteliği sağladığı için Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kendisini tebrik ediyorum.” Dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Başkan Sargın tarafından göreve atanan Havva Candar ise konuşmasında ; “İznik bizim, kent bizim, yüreğinde İznik sevgisi taşıyan bizimle beraber elini taşın altına koymak isteyen herkesi Kent Konseyine bekliyoruz. Kent Konseyi gibi bir yapıyı İznik’te hayata geçirmek isteyen Belediye Başkanımız Osman Sargın’a teşekkür ediyorum.” Dedi.