2017 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
2017-01-03

2017 Yılının ilk Meclis Toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın Başkanlığında 18 Gündem Maddesi ile toplandı. Toplantıda birbirinden önemli kararlara imza atılırken, Rahmetli Kaymakam Hüseyin Avcı ve Gölcük Caddesi dikkatleri üzerine çekti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı konuşmada " 2017 yılının  ilk meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu mecliste alacağımız kararlar yaşadığımız İznik'e hayırlı uğurlu olur inşallah. Değerli meclis üyelerimiz acısı ile tatlısı ile 2016 yılını geride bıraktık . Ülkemizde bir takım sıkıntılar yaşadık ama bu sıkıntılı günlerde de ülkemiz insanlarının sağ duyulu olması sayesinde çok küçük sıkıntılarla atlatmak bizlere nasip oldu. İnşallah bundan sonra bu tür felaketlerle karşılaşmayız ve temennimiz o dur ki 2017 yılı 2016 yılından daha huzurlu , daha sağlıklı , barış ve huzur içersinde geçmesini temenni ediyoruz. Allah bu memleketin evlatlarına zeval vermesin. Cenabı hak bu memleketin üzerine tuzaklar kuranlara fırsat vermesin inşallah. Bu vatan için, bu memleket için kötü emeller besleyenleri de Allah kahretsin" dedi.

BELEDİYE MECLİSİNDEN KARDEŞ ŞEHİR GÖLCÜK'E JEST

Aralık  2016 ayına ait meclis toplantısında alınan kararların özetlerinin onaylanmasının ardından 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25 . maddesi gereğince Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt  ve işlemlerinin denetimi için Belediye Meclisi Üyeleri  arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere Denetim Komisyonu  oluşturuldu. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince  Belediye Meclisinin 2017 yılı  aylık tatil zamanının ise Ağustos ayında yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Bursa Valiliği Kadastro Müdürlüğü tarafından ilçemizin 17  mahallesinde, 3402 sayılı yasanın 22-a maddesi uyarınca yapılacak olan yenileme Kadastro çalışmalarında ve muhtelif Kadastro  işlerinde  Kadastro ekipleri ile görev yapmak üzere  çalışma yapılacak 17 mahalle için ayrı ayrı  6 (altı) adet bilirkişi belirlenerek oybirliği ile kabul edildi.

İlçemizde  bazı cadde ve sokaklarda  isim değişikliğine gidildi. Mansur sokağın ismi Kaymakam Hüseyin Avcı Caddesi, Göl Sahil Caddesi ise Kardeş şehrimiz Gölcük'ün ismi Gölcük Caddesi olarak oybirliği ile değiştirildi. İlçemizde yeni açılan isimsiz sokaklara  ise Erdoğan Savaş Caddesi, Bodur Sokak ve İsmail Çalışkan sokak isimleri verildi. Şubat   2017 ayı toplantısının 7 Şubat Saat: 15.00'te yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Toplantısının bitmesinin ardından yaptığı konuşmada Başkan Sargın "Değerli Arkadaşlarım. Bugün rahmetle ve minnetle andığımız Kaymakam Hüseyin Avcı, Eski Belediye Başkanı Erdoğan Savaş ve İsmail Çalışkan'ın bu meclisten oybirliği ile almış olduğunuz kararlar, bu cadde ve sokaklarda isimlerin yaşatılması için verdiğiniz destek ve kararlardan dolayı sizlere teşekkür ederim. Bundan sonraki alacağımız kararların da ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.Hepinize barış, huzur ve kardeşlik içerisinde bir yıl geçirmesini temenni ediyorum. Amacımız hangi partiden olursak olalım. Hep birlikte bu memlekete hizmet etmektir" dedi.

Kaynak: Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi