BAŞKAN SARGIN, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
2017-01-10

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Sargın, gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Gazeteciliğin çok büyük özveri gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Sargın, “Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir” dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Sargın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı gazeteciler tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık” diyerek gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın  bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunduğunu aktaran Başkan Sargın, " Belediye olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte  oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, internet ve televizyon çalışanlarına teşekkür ederim. Bu bağlamda vefat etmiş tüm gazetecilere Allah'tan rahmet diliyor; Tüm basın  çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyorum. " diye konuştu.