BAŞKAN SARGIN TARIM BAKANI ÇELİK İLE GÖRÜŞTÜ
2017-01-27

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın başkent Ankara da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Şehircilik Şurasına katıldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret ederek yoğun kar yağışı nedeni ile İznik bölgesinde oluşan zararlar hakkında bilgi verdi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, TÜGVA İznik İlçe Temsilcisi Engin Semerci ile birlikte gittiği başkent Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Sargın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmede yoğun kar yağışı nedeni ile bölge önemli zararların oluştuğunu ve çiftçilerin ekonomik acıdan sıkıntı çektiklerini belirtti. Ayrıca İznik'in kendi elektrik indirgeme hattının oluşturulması için tarım bakanlığından gerekli izinlerin alınması için destek istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise "Zeytin kanunu hakkında çalışmalar yapıldığı belirtti. 3 ay içerisinde zeytin ile ilgili kanunu değiştirileceğini, İznik'in elektrik indirgeme hattı'nın ise kısa bir zaman içerisinde netliğe kavuşacağını söyledi".

Bu arada Bakan Faruk Çelik TUGVA İznik'in düzenlediği İznik Akademi eğitimleri kapsamında İznikli gençlerle yakın zamanda bir araya geleceği bildirildi. Başkan Sargın ziyaret anısına bakan Çelik'e Çini Vazo hediye etti.