Preloader

01.03.2024



Toplantı Tarihi

01.03.2024

Toplantı Dönemi

MART

Birleşim Sayısı               

1                   

Oturum Sayısı

1

Belediye Meclisini

Teşkil Eden Zevat

Meclis Başkanı: ZELİHA PEŞTE

BULUNANLAR: Aza: RAMAZAN SERT, , ZELİHA PEŞTE,  ÖMER ALPEREN ÖZEN, KADİR YÜKSEK, , İSMAİL AYDEMİR ASİYE ÇALIŞKAN, HÜSEYİN KUTLU, MÜCEHER EGEMEN,

BULUNMAYANLAR: ÖNDER BULUT, HALİL ÇAKIR, İSMAİL TOPUZ, OĞUZ ÇETİN, MEHMET BEKTAŞ

 

Karar Sayısı:24- Şubat 2024 ayı olağan 1. Meclis Toplantısında alınan kararların özetleri okunarak, mevcudun oy birliği ile kabul edilmiştir.

Karar Sayısı:25-       5393 Sayılı Belediye Kanununun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18’inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde  ‘’Taşınmaz mal alımına, satımına,takasına,tahsisine,tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek.’’ Bendine göre ilçemiz Elbeyli Mahallesi 1100 ada 14 parselde kayıtlı 631,86 m² yüzölçümlü taşınmazın Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu yararı gözetilerek kamulaştırma yolu ile satın alınması mevcudun oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Karar Sayısı:26- Elmalı Mahallesi Özekdere Mevkii 863 ada 1 parselde kayıtlı 24.107,79 m2 yüzölçümlü Belediyemize ait taşınmazların 30 yıl süre ile kiralanmasına ve 30 yıl daimi süreli müstakil  hak niteliğinde üst hakkı kurulmasına oy çokluğu ile kabul edilmemiştir.

                         

 

          Katip                                      Katip                                    Meclis  Başkanı

    Ramazan SERT                     Halil ARSLAN                               Zeliha PEŞTE