Preloader

02 EKİM 2018



Toplantı Tarihi : 02.10.2018
Toplantı Dönemi : EKİM
Birleşim Sayısı : 1
Oturum Sayısı :  1

Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat
Başkan  Osman SARGIN
BULUNANLAR :Aza: SÜLEYMAN CANDAR, RAŞİT ALPTEKİN, MEHMET HIŞTIROĞLU, NECMETTİN ÇÖMEZ, AHMET YILDIRIM, YUSUF BİÇER,  ÖNER ERİM, İSMAİL PENCİK, DÜNDAR KOYUTÜRK ,İSKENDER ŞEN, İSMAİL UĞUR, MERAL DÖNMEZ,VAHDETTİN KARAMAN, MÜCEHER EGEMEN, MUSTAFA ERSÖZ 

Karar Tarihi: 02.10.2018

Karar Sayısı: 108

Eylül 2018 ayına ait Meclis Toplantısında alınan kararların özetleri okunarak  oybirliği ile kabul edilmiştir.

Karar Sayısı: 109

2019 Mali yılı ve izleyen iki yılın  Bütçe Tasarısı, 5393 sayılı Belediye Kanununun 61. ve 62. maddeleri ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan  2019 Mali Yılı ve izleyen iki yılın Belediye Bütçe gider teklifleri bütçesi ve Belediye gelir bütçesi kararnamelerinin  Plan Ve Bütçe Komisyonuna havalesine ve  Komisyon raporunun 09 Ekim 2018 Salı  günü  saat 16:00’da yapılacak olan Ekim 2018 ayı II. Birleşim Meclis toplantısında görüşülmesine   oybirliği ile karar verildi.

Karar Sayısı: 110

5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (f) bendi ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre   Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan 2019 Yılı Hizmet Mukabili Ücret Tarifelerinin Plan Ve Bütçe Komisyonuna havalesine Komisyon raporunun  09 Ekim 2018 Salı  günü  saat 16:00’da yapılacak olan Ekim 2018 ayı II. Birleşim Meclis toplantısında görüşülmesine   oybirliği ile karar verildi.

Karar Sayısı: 111

Belediyemiz Meclisince kabul edilen 2018 Mali yılı bütçesinde Zabıta Müdürlüğünün  bütçe fazlası olarak gözüken hizmet alımları ödeneğinden  Özel Kalem Müdürlüğü, Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Fen İşleri  Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü  bütçelerindeki  ödenek kalemlerine  aktarılmasının Plan Ve Bütçe Komisyonuna havalesine Komisyon raporunun  09 Ekim 2018 Salı  günü  saat 16:00’da yapılacak olan Ekim 2018 ayı II. Birleşim Meclis toplantısında görüşülmesine   oybirliği ile karar verildi.

Karar Sayısı: 112

Miraç ÇAKIR’ın, 03.09.2018 tarihli dilekçesi 04.09.2018 tarih 107 sayılı meclis kararı ile İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonuna havale edilmiş olup, komisyonca yapılan incelemede resmi kurumlarla yapılan yazışmalar tamamlanmadığından talebin belediye meclisine havalesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Belediye meclisince, talebin  incelenmek üzere tekrar İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonuna havalesine, oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 113

Fehim ÖMÜR 06.08.2018 tarihli dilekçesi,  Belediyemiz İmar Komisyonunun 26.08.2018 tarihli toplantısında iade  talebi oybirliği ile red edilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasının uygun olduğuna ve  Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine onaylanmak üzere  gönderilmesine  İmar Komisyonuna katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.

Raporun Mecliste görüşülmesi sonucunda; İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, Belediye Meclisi’nin  02.10.2018 günlü  toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 114

Recep GÖKÇE’nin 27.08.2018 tarihli  dilekçesi, Belediyemiz İmar Komisyonunun 26.08.2018 tarihli toplantısında talep oybirliği ile red edilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasının uygun olduğuna ve  Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine onaylanmak üzere  gönderilmesine  İmar Komisyonuna katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.

Raporun Mecliste görüşülmesi sonucunda; İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, Belediye Meclisi’nin  02.10.2018 günlü  toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 115

Fatih ARIN’nın D.1030 sayılı  dilekçesi, Belediyemiz İmar Komisyonunun 26.08.2018 tarihli toplantısında talep oybirliği ile red edilmiş olup, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasının uygun olduğuna ve  Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine onaylanmak üzere  gönderilmesine  İmar Komisyonuna katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.

Raporun Mecliste görüşülmesi sonucunda; İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, Belediye Meclisi’nin  02.10.2018 günlü  toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 116

İmar Ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.10.2018 Tarihli müzekkeresi okundu. Gereği düşünüldü.

İlçenin Selçuk Mahallesi 173 ada 108 nolu parselde Özel Eğitim Tesisi Alanı yapılması amacıyla hazırlanan  Surdışı Yerleşim Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin İmar Komisyonuna havalesine  oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 117

İmar Ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.10.2018 Tarihli müzekkeresi okundu. Gereği düşünüldü. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin 19.04.2018 tarih ve 1090 sayılı kararı  ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen İznik Belediye Meclisinin 06.03.2018 tarihli Plan tadilatlarına ilişkin Meclis kararları Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonca incelenmesi sonucunda 06.03.2018 tarih ve 30 sayılı kararı 1/1000 Uygulama İmar Planı Hükümleri ve Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Yönetmeliğine aykırı olması sebebiyle Belediyemize iade edilmiştir. Sözkonusu plan tadilatı kararının  tekrar görüşülmesi için İmar Komisyonuna havalesine  oybirliği ile karar verilmiştir.

 Karar Sayısı: 118

İmar Ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.10.2018 Tarihli müzekkeresi okundu. Gereği düşünüldü. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin 19.04.2018 tarih ve 1092 sayılı kararları  ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen İznik Belediye Meclisinin 06.03.2018 tarihli Plan tadilatlarına ilişkin Meclis kararları Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonca incelenmesi sonucunda 06.03.2018 tarih  ve 35 sayılı kararları 1/1000 Uygulama İmar Planı Hükümleri ve Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Yönetmeliğine aykırı olması sebebiyle Belediyemize iade edilmiştir. Sözkonusu plan tadilatı kararının  tekrar görüşülmesi için İmar Komisyonuna havalesine  oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 119
Kasım  2018 ayı meclis toplantısının 06 Kasım  2018 Salı günü saat:15.00’da  yapılmasına  mevcudun  oybirliği ile karar verilmiştir.

 Karar Sayısı: 120

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ nün 26.09.2018  tarihli  dilekçesi, İlçemiz Yeşilcami Mahallesi, 89 adada sehven parsel numaralarının yazılmadığından sehven yapılan hatanın düzeltilmesi ve plan tadilatının yapılması,

Belediyemiz İmar Komisyonunun 26.09.2018 tarihli toplantısında   İlçemiz Yeşilcami Mahallesi 89 ada 83-84-126-127-128-129-130-131 parsellerin bulunduğu alanda yapılan incelemede, Yürürlükte bulunan planda adanın B3   yapılaşma şartlarında olduğu yola terk, ihdas ve çekme mesafelerinin bulunduğu gözükmektedir.Söz konusu alanda bir önceki plana göre imar uygulamasının yapıldığı tespit edilmiştir.Yeni Revizyon İmar planında sehven yapılan yola terk ve ihdasın düzeltilerek yol hattının parsel sınırlarına çekilmesi ve 5mt çekme mesafelerinin kaldırılmasının uygun olduğundan  talebin kabulüne, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi uyarınca onaylanmasının uygun olduğuna ve  Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine onaylanmak üzere  gönderilmesine  İmar Komisyonuna katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.

Raporun Mecliste görüşülmesi sonucunda; İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, Belediye Meclisi’nin  02.10.2018 günlü  toplantısında  oybirliği ile karar verilmiştir.

Toplantı Tarihi  : 09.10.2018
Toplantı Dönemi : EKİM
Birleşim Sayısı : 2
Oturum Sayısı :  1
Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat
Başkan  Osman SARGIN

BULUNANLAR :Aza: SÜLEYMAN CANDAR, RAŞİT ALPTEKİN, MEHMET HIŞTIROĞLU, NECMETTİN ÇÖMEZ, AHMET YILDIRIM, YUSUF BİÇER,  ÖNER ERİM, İSMAİL PENCİK, DÜNDAR KOYUTÜRK ,İSKENDER ŞEN, İSMAİL UĞUR, MERAL DÖNMEZ,VAHDETTİN KARAMAN, MÜCEHER EGEMEN, MUSTAFA ERSÖZ

Karar Sayısı: 121
2019 Yılı İznik Belediyesi Bütçesi

a–   Bütçe Kararnameleri madde madde okunarak  oybirliği   ile ,
b-Yılı Gider bütçesini kurumsal kodlaması yapılan her birimin fonksiyonel sınıflandırmalarının l. Düzeyi, birim bazında kurumsal kodlama yapılmayan kurumlarda ise fonksiyonel sınıflandırmaların l. Düzeyi ,  oybirliği   ile ,
c– Yılı Gelir bütçesini ekonomik sınıflandırmanın l. Düzeyi , oybirliği   ile
d) 2019 Yılı Hazırlık Bütçesi Finansman Programı üzerinde oylamaya sunulmuş olup,   oybirliği ile ,
Olmak üzere 2019 yılı İznik Belediyesi bütçesi 31.500.000,00TL,  olarak kabul edilmiştir.

Karar Sayısı :122

5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (f) bendi ile 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre   Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan 2019 Yılı Hizmet Mukabili Ücret Tarifeleri ile ilgili Plan Ve Bütçe Komisyonu raporunun Belediye Meclisince yapılan müzakere neticesinde,  Plan Ve Bütçe Komisyonu raporunun kabulüne ve  vergi, ücret, harç tarifelerinin ekli listede görüldüğü şekilde 2019 Yılında uygulanmasına  oybirliği ile karar verilmiştir.

 Karar Sayısı :123

2018 Mali yılı içersinde, Ekli Listede bulunan Müdürlüklerin ekonomik kodlardaki ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından, yine ekli listedeki Müdürlüklerin Ekonomik kodlardaki ödeneklerin artacağı  tahmin edildiğinden ekli listedeki müdürlüklerin bütçelerinden ödenek aktarılması ihtiyacı duyulmuştur.
Bundan dolayı Ekli Listedeki Müdürlüklere gerekli olan ödenek tutarlarının aktarılmasının yapılmasına  mevcudun  oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı :124

 Ahmet YILDIRIM ve Hiss. ait  plan değişikliği dosyasında, Selçuk  Mahallesi  173 ada 108 no.lu parsel 1/1000 Ölçekli Surdışı Revizyon İmar Planına göre Konut Alanında kaldığı , Konut alanından çıkarılıp Özel Eğitim  alanına alınmasını    talep etmiştir.

Raporun Mecliste görüşülmesi sonucunda; İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne,  CHP grubunun red oyuna karşılık Ak Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının kabul oylarıyla  oyçokluğu ile kabul edilmiştir.

 Karar Sayısı :125

 İlçemiz Yeşilcami  Mahallesi , 98 ada 88  numaralı parselin bulunduğu yerde parselde plan değişikliği talebi,

İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı :126

 İlçemiz MKPaşa  Mahallesi , 37 ada 100  numaralı parselin bulunduğu yerde parselde plan değişikliği talebi

İmar Komisyonunca hazırlanan raporun aynen kabulüne, oybirliği ile karar verilmiştir.

Katip                            Katip                                           Başkan

Öner ERİM               Necmettin ÇÖMEZ                   Osman SARGIN