Preloader

06 KASIM 2018



Toplantı Tarihi : 06.11.2018
Toplantı Dönemi : KASIM
Birleşim Sayısı : 1
Oturum Sayısı :  1

Belediye Meclisini  Teşkil Eden Zevat
Başkan  Osman SARGIN
BULUNANLAR :Aza: SÜLEYMAN CANDAR, RAŞİT ALPTEKİN, MEHMET HIŞTIROĞLU, NECMETTİN ÇÖMEZ, AHMET YILDIRIM, YUSUF BİÇER,  ÖNER ERİM, DÜNDAR KOYUTÜRK ,İSKENDER ŞEN, MERAL DÖNMEZ,VAHDETTİN KARAMAN, MÜCEHER EGEMEN, MUSTAFA ERSÖZ
BULUNMAYANLAR: İSMAİL PENCİK, İSMAİL UĞUR

 Karar Tarihi: 06.11.2018
Karar Sayısı: 127

Ekim 2018 ayına ait Meclis Toplantısında alınan kararların özetleri okunarak  mevcudun oybirliği ile kabul edilmiştir.

Karar Sayısı: 128

Belediyemize ait  Yeşil Cami Mahallesi 96 ada 13 parsel sayılı ve 12.707,00 m² yüzölçümlü taşınmazın, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen mezarlık hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi ve mülkiyet karmaşası oluşturmaması amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesinin (d) bendi uyarınca  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına bedelsiz devri istenmektedir. İznik Belediyesine ait söz konusu taşınmazın bedelsiz devrinin yapılması için 5393 Sayılı Belediye Kanununun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18’inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine istinaden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına bedelsiz devrine mevcudun oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 129

İlçenin  Hacıosman  Mahallesine bağlı  Sarısu  ve Kırkharman  sokak sakinleri Belediyemize vermiş oldukları dilekçede,  Hacıosman Mahallesinin Sarısu ve Kırkharman  sokaklarından oluştuğunu  bölgeler arasında 10km  kadar mesafe olduğunu bu sebeple  sokakların belediye hizmetlerinden faydalanmada sıkıntı çekildiğini  ve benzeri sebeplerden dolayı  Sarısu ve Kırkharman’ın bir mahalle olmak üzere Hacıosman Mahallesinden ayrılmasını  talep etmişlerdir.

Talep , Belediye Meclisince müzakere edilerek, İmar Komisyonuna havalesine mevcudun oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 130

Aralık  2018 ayı meclis toplantısının 04 Aralık  2018 Salı günü saat:15.00’da  yapılmasına  mevcudun  oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar Sayısı: 131

2018 Mali yılı içersinde, Ekli Listede bulunan Müdürlüklerin ekonomik kodlardaki ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından, yine ekli listedeki Müdürlüğün Ekonomik kodundaki ödeneğinin artacağı  tahmin edildiğinden ekli listedeki müdürlüklere ödenek aktarılması ihtiyacı duyulmuştur.

Bundan dolayı ekli listedeki  ekli listedeki Müdürlüklere gerekli olan ödenek tutarlarının aktarılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.

Katip                          Katip                                           Başkan

Öner ERİM            Necmettin ÇÖMEZ                         Osman SARGIN